Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "највисоки"

Според истражувањето на лондонскиот „Импиријал Колеџ“ од 2014 година, Холанѓаните и Летонките се највисоки луѓе на светот. Во претходното такво истражување, спроведено пред цело едно столетие, приматот им припаѓал на Швеѓаните. Но, тие денес се далеку од првото место. Со просечна телесна висина од 183 сантиметри,

Read More