Wednesday, Sep 28, 2022
HomePosts Tagged "најубави"

Професионални фотографи и аматери патуваат низ целиот свет создавајќи фасцинантни и впечатливи фотографии со кои се пријавуваат за учество во натпреварот „National Geographic Travel Photographer of the Year“. Оваа година натпреварот за одржа по 28-ми пат. Победничките фотографии беа избрани во три категории – луѓе, градови

Read More

Покрај тоа што важат за „бели дробови“ на големите градови, парковите се едно од најубавите места каде луѓето може да уживаат. Низ светот постојат илјадници преубави паркови, дадени од природата или создавани, но во секој случај замислени да бидат местата каде жителите и посетителите ќе

Read More

“A tree is a wonderful living organism which gives shelter, food, warmth and protection to all living things. It even gives shade to those who wield an axe to cut it down” – Buddha. Постојат илјадници прекрасни дрвја во светот, дел од нив се издвојуваат со неверојатен раскош

Read More