Sunday, Aug 1, 2021
HomePosts Tagged "најстар"

Неколку дена наназад, фреквенцијата 89,0 преку која зрачеше најстариот охридски медиум, „Радио Охрид“, не е активна во радиоетерот. За причините официјално никој не сака да зборува. Згаснувањето на сигналот дошло како последица на одлуката на охридската фирма „Маеми“, која пред околу една година го купи радиото

Read More

Најстариот жител на општина Гевгелија живее во потпланинското село Петрово, во близина на Миравци. Филип Петров денес наполни сто години, добро се чувствува и кога ќе биде топло времето излегува во дворот да чека гости на кои многу им се радува. А денеска негови гости беа

Read More