Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "Најстар кислород"

Група на научници од Јапонија објавила дека пронашла кислород стар 13.1 милијарда години. Тие до овој податок дошле со помош на најголемиот радио сателит на земјата кој се наоѓа во Чиле. Велат дека е пронајден најстариот кислород кој до сега човештвото можел да го виде.

Read More