Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "најголем"

Рибар од Филипините го пронашол најголемиот бисер на светот, но не знаел колку вреди и го чувал дома цели десет години „за среќа“. Бисерот е пет пати поголем од досега најголемиот бисер, тежи 34 килограми и вреди 100 милиони долари! Филипинскиот рибар, чиј што идентитет не

Read More

Големото црно-бело лице, кое деновите се појави во третиот виенски округ, на површина од 30.000 квадратни метри, е најголемиот графит во светот. Сликата покрива површина од шест фудбалски терени, а само во првите неколку недели од создавањето австрискиот уметник Голиф минал повеќе од 120 километри.

Read More

Кина вчера го вгради и последниот дел во најголемиот радио телескоп на светот за истражување на Вселената и потрага по вонземските облици на живот. Кинеските научници започнаа со изградба на сферниот телескоп со дијаметар од 500 метри (FAST) пред пет години. Тој е со големина

Read More

Протест за поддршка за продолжување на спроведувањето на реформите во сеопфатната програма започна во 18 часот низ улиците на хрватските градови, Загреб, Сплит, Дубровник, Славонски Брод, Осиек, Риека, Пула, Задар

Read More

Најголемиот аквариум во Европа се отвори во Москва. На 5-ти овој месец беше свеченото отворање кое веднаш го привлече вниманието. Се содржи од 80 аквариуми и базени, исполенти со 25 милиони литри вода. Комплексот е поделен во три дела аквариум, базен за китови и центар

Read More