Monday, Oct 2, 2023
HomePosts Tagged "најава" (Page 2)

Утрово се очекува позначително зголемување на облачниот слој, особено во западната половина од земјата. Во северозападниот крај оваа облачност во утринските часови ќе резултира со локални и слаби врнежи од дожд. Претпладне облачната маса ќе ја „покрие“ земјава, додека врнежите постепено ќе се прошируваат на поголем

Read More

Промени во временската ситуација нема да има. Последниот ден од работната недела ќе ни го „забетонира“ магливото време низ котлините, но со излгеди маглата да се расчисти во текот на утрово, за разлика од вчера. Утрово повторно имаме ниска облачност низ долините во крајниот западен дел

Read More

Утринската магла низ котлините наутро останува и во четврток. Очекувањата се дека таа ќе се расчистува доцна претпладне. Попладне ќе биде претежно сончево. Повисоките и планинските места очекуваат ончево време во текот на целиот ден. Минималната температура ќе има вредностиод -4°С до 0°С низ котлините, односно

Read More

Атмосферското движење на антициклоните ќе го врати сончевото време на повисоките места, но и маглата низ котлините и на пониските места. Маглата повидлива ќе биде наутро, а преку денот претежно ќе се расчистува. До пладне маглата се очекува да биде претежно расчистена, но ќе остане добро

Read More

Изминатава вечер провејување на снег имаше низ поголемиот дел од северниот и северозападен дел на Македонија. Денешниот ден, како што најавивме, го започнуваме со локално провејување на снег во северните и северозападни делови на државата. Температурата утрово низ поголемиот дел од котлините има вредности во

Read More

Во текот на ова неделно утро имаме умерено облачно време, а во јужниот дел појавва на слаба облачност, која во текот на денот ќе се формира низ целата држава за вечерта целосно да бидеме под облачна маса. Ваквото влијание на облачноста над Македонија ќе услови

Read More

Статус кво во временската ситуација над Македонија. Слично како во изминатите два дена и денешниот прв ден од викендот времето ќе биде во голем дел ведро и студно. Најавуваната облачност може да ја очекуваме дури во текот на вечерните часови, но во западниот регион, додека

Read More

Денов го започнуваме со мала облачност која е присутна од изминатата вечер. Оваа облачност сеуште условува провејување на снег во планинските и повисоки места. Ваквата состојба релативно брзо ќе се расчисти во текот на претпладнево скоро насекаде низ земјава, со исклучок на западните региони кои

Read More

Како во изминативе два дена, така и денеска денот ни започна со ведро небо над поголемиот дел од државата. Ниската облачност е присутна локално во котилините од јужниот дел на Македонија. Во денот кој ни претстои ведрото небо ќе биде присутно насекаде, додека во текот на

Read More

На средината од работната недела, сеуште слободно може да се каже дека имаме прилично студено време во однос на она што досега се навикнавме. Но, моменталните температури не се воопшто екстремни за овој период од годината. Како во текот на изминатите два дена, така и

Read More