Tuesday, Sep 28, 2021
HomePosts Tagged "надградба"

Штотуку лансираната надградба за iOS 10 не тргна како што треба вчера попладнето. Многу корисници на социјалните мрежи се жалат дека не можат да да извршат надградба со нивните iPhone и iPad уреди, поради проблеми со инсталирањето. За некои процесот завршува така што уредот бара да

Read More

Google го објави Android 7.0 Nougat со поддршка за Huawei Nexus 6P, LG Nexus 5X, Motorola Nexus 6, HTC Nexus 9, Asus Nexus Player, Google Pixel C и General Mobile 4G. Android 7.0 Nougat има опции за повеќе јазици, 72 нови емоџија, multi-window функционалност, опција за

Read More

Google лансираше нова верзија на интернет прелистувачот Chrome која е многу поефикасна, побрза и нема да троши многу ресурси на смартфонот со што значително ќе се заштеди енергија. Во Chrome се вградени нови алатки кои штедат и интернет, па така со мала компресија видеата ќе го

Read More

Главен новитет на годинешната Apple WWDC 2016 конференција е секако новата верзија на оперативниот систем iOS 10 (X) кој од старт ќе понуди неколку атрактивни промени во гласовниот асистент Siri, 3D Force Touch интерфејсот и заклучениот екран со Touch ID новитети. Како прво штом го кренете

Read More

Samsung официјално соопштува дека не препорачува инсталација на Windows 10 на своите компјутери. „Искрено, не препорачуваме инсталирање на Windows 10 оперативен систем на било кој персонален компјутер или лаптоп за Samsung. Интензивно работиме во координација со Microsoft со цел да ги решиме проблемите“, гласи соопштението на

Read More

Nintendo дозволи нивната највредна видео креација Super Mario да стане дел од играта Minecraft и овој потег е многу чуден бидејќи соработуваат со Microsoft нивниот директен конкурент во сегментот на конзоли. Super Mario DLC за Minecraft за почеток ќе биде ексклузивна и бесплатна надградба за гејмерите

Read More

Microsoft апелира од сите корисници итно да ја инсталираат најновата надградба на сите Windows оперативни системи, затоа што е откриен софтверски баг. Овој проблем ги нападнал сите верзии на Windows, при што компанијата исфрлила надградба за сите оперативни системи за кои престанал да дава поддршка. „Ранливоста на системот овозможува

Read More