Saturday, Mar 25, 2023
HomePosts Tagged "МТВ"

Првиот канал на МТВ денеска реагираше на забелешките на Агенцијата за аудио и аудио-визуелни медиумски услуги (ААВМУ) во извештајот од надзорот на медиумското известување во периодот од 16 до 24 септември 2017 година, дека МТВ1 не ја следела одредбата за избалансираност во известувањето за активностите

Read More

Со издвојување на 0,5 отсто од државниот буџет ,односно околу 885 милиони денари (14,4 милиони евра) за Македонската радиотелевизија (МРТ), националниот сервис ќе има помалку пари на располагање од буџетите во изнинатите неколку години, кои беа од 18 до 23 милиони евра. Оваа сума, како што

Read More

За подготовка на авторски договори, договори за дело, договори за хонорарно ангажирање, обезбедување авторизации за објавување дела, трансфер на средства на автори и носители на авторско право во странство и обратно и други услуги од авторска агенција, Македонската радио-телевизија планира да потроши 25 милиони евра

Read More

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) денеска ја прекори Македонската радиотелевизија за ненавремено информирање за случувањата во Собранието на 27 април. МТВ во моментот на нападот емитуваше ракомет, а за дел од случувањата извести дури во вечерните вести. АВМУ преку допис побара Програмскиот

Read More

Во текот на вчерашниот ден се дигна вистинска фама за интервјуто на Катица Јанева на јавниот сервис. Всушност, фама за немонтираното интервју. Додека за новинарите нема ништо спорно во читањето и тремата на специјалната обвинителка, за оние кои очигледно никогаш не направиле интервју, ова беше

Read More

МТВ ја увидела грешката и ќе го санкционира вработениот што ја направил грешката со објавувањето на владини реклами, вели Диме Ратајкоски, главен и одговорен уредник на Првиот програмски сервис на Македонската телевизија. Тој за Мета вели дека по добиените насоки од Агенцијата за аудио и

Read More

Санта Аргирова е предлогот на Социјалдемократскиот сојуз за нов главен уредник на МТВ кој ќе треба да стапи на функцијата од први септември, објави Фактор. Истиот извор тврди дека засега ниту ја потврдуваат ниту ја демантираат информацијата за номинацијата на долгогодишната новинарка а во последниве

Read More

Американската пејачка Бијонсе ја победи конкуренцијата на церемонијата на доделувањето на „MTV“ видео музички награди, освојувајќи осум, меѓу кои и главната награда- за видео-клип на годината со песната „Formation“ од последниот албум. Бијонсе, која беше фаворит со 11 номинации, настапи на почетокот на церемонијата во

Read More

СДСМ во среда ќе треба да го соопшти предлогот за нов уредник на јавниот сервис МТВ кој потоа на својата функција ќе стапи на 100 дена пред одржувањето на изборите со цел да води балансирана медиумска политика со застапеност на сите политички страни. Со овој чекор

Read More

Над дваесет лица се пријавиле на конкурсот кој СДСМ го објави за избор на кандидати за ад хок телото за регулација на медиумите и позицијата главен и одговорен уредник на јавниот сервис. По ова следуваат консултации со новинарските здруженија, по што СДСМ ќе го предложи

Read More