Monday, Oct 2, 2023
HomePosts Tagged "монопол"

Руското анти-монополско законодавство го обвинува Apple дека учествувал во местењето на малопродажните цени на iPhone. Компанијата од Купертинo вели дека не ги присилувал продавачите да ги местат цените на неговите производи. „Продавачите ги одредеуваат своите цени за производите на Apple, што се продаваат во Русија и

Read More

Рокфелер е едно од најзлоупотребуваните имиња во голем број на теории на заговор и многумина сметаат дека ова семејство е продолжена лоза на Ротшилди од Германија со кои заедно сакаат да воспостават нов светски поредок, да ги заменат демкратските влади и да воспостават систем кој

Read More

Европската Унија поведе нова антимонополска постапка против Google кој на мобилниот оперативен систем Android однапред ги поставува своите сервиси и услуги како Maps, YouTube, Chrome, Play Store, Keep и останатите апликации за сметка на други конкуренти кои го немаат истиот пристап и можност за развој. Google

Read More

Европската Комисија одамна испрати ултиматум до Google, кој се уште е под притисок на главната европска институција - му се заканува казна од неколку милијарди евра. Со цел да влезе подлабоко во анти-монополската акција против гигантот, ЕК ги испратила прашањата до компаниите што би можеже

Read More