Sunday, Aug 1, 2021
HomePosts Tagged "моќ"

Македонската олимписка делегација во која има шестмина спортисти ја предводеше младата пливачка Анастасија Богдановски, заедно со пливачот Марко Блажевски , џудистката Катерина Николоска, стрелачката Нина Балабан и атлетичарите Дрита Исљами и Ристе Пандев кои ќе ги бранат боите на Македонија во Рио. Спортистите беа придружувани од

Read More

Македонскиот олимписки комитет (МОК) објави повторен (вториот по ред) конкурс за избор на идејно-архитектонско решение за изградба на „Олимписка куќа“ во Скопје. Станува збор за проект кој вклучува изведба на административно-деловен објект, со музеј и одделен клуб-ресторан во склоп на идното здание. Архитектите и заинтересираните бироа

Read More

На листата на највлиајтелни жени на светот има 100 жени од 29 земји а меѓу нив има политичарки, бизнисменки и други профили вклучувајќи 12 лидери на држави и влади, 32 директорки на големи компании и 11 милијардерки, а нивната просечна возраст е 57 години. Според магазинот

Read More

Контроверзниот рапер Фифти Сент е добар во хип-хопот и уште пред петнаесетина години ја освои американската музичка индустрија, а сега одлучи да го испроба својот талент и на малите екрани. Серијата Моќ (Power), која уште денес ексклузивно можеме да ја гледаме на Pickbox, донекаде е

Read More

Најновиот извештај на Оксфам организацијата за борба против сиромаштија открива дека 62-цата најбогати луѓе на планетата имаат речиси поголемо богатство отколку од 3.6 милијарди сиромашни луѓе. Разликата меѓу ултра богатите и сиромашните станува се поизразена и пострашна, бидејќи целиот капитал, ресурси и моќ се концентрирани

Read More

Се повеќе внимание во модерниот тренинг се посветува на т.н. core training, што навистина го сметам за логично, силата секогаш доаѓа од внатре, атлетската моќ потекува од мускулното јадро на нашето тело,овој пат ќе се обидам да пишувам за интеракцијата помеѓу карличниот појас од едната

Read More

Прочитајте кои се четирите претставници на природните елементи оган, вода, воздух и земја кои важат за најмоќни знаци во хороскопот: ОВЕН - Постојано е во движење и е полн со енергија. Никогаш не запира и ако му е здодевно единствено негово решение е да ве избегне и

Read More