Tuesday, Sep 28, 2021
HomePosts Tagged "Мој термин"

Министерот за здравство Арбен Таравари најави дека уште од следната недела ќе има новитети во системот Мој термин- Новороденчињата ќе бидат заведени во матичната книга на родени уште истиот ден на раѓање, и ќе добијат Извод, како и календар на вакцини со препораки за мајката

Read More

Утре ќе го разгледуваме проектот „Мој термин“ во Министерството за здравство. Јас сум за промени. Треба да има награди за лекарите, а не казни, изјави денеска министерот за здравство Арбен Таравари. Како што пренесува „МКД“, На одбележувањето 25 години од Лекарската комора на Македонија Таравари најави

Read More

Презентирајќи го годишниот извештај, Народниот правобранител Иџет Мехмети соопшти дека нема никаков напредок, туку споредено со 2016 година има стагнација и назадување во однос на соработката на институциите со канцеларијата на Омбудсманот. Мемети истана дека и се уште имаме исполитизирани и нефункционални институции кои

Read More

СДСМ упати жестоки критики против проектот „Мој термин“ за кој сметаат дека е нефункционален, додека пак Никола Тодоров министерот за здравство и нов вице премиер смета дека проектот ги дал посакуваните резултати и веќе е копиран во други држави. - Дури 82 новороденчиња починале во првите

Read More