Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "мобилен оператор"

Британскиот виртуелен мобилен оператор Lycamobile во Македонија ќе функционира со префиксот 079 и се очекува да допринесе во спуштање на цените на мобилните и фиксните услуги. Во изработка е и нивниот веб сајт со mk домен кој се уште не е активен, а telefoni.mk пренесува дел од

Read More

Македонија ќе стане дел од меѓународната мрежа на британскиот виртуелен мобилен оператор „Лајкамобил“, објави компанијата на својата интернет страница. Главна цел на операторот ќе биде, преку ниски цени да им овозможи на македонските граѓани, евтини меѓународни повици, односно поврзување со земјите ширум светот, во кои

Read More

Спојувањето на Вип и Оне може да ја наруши пазарната структура во мобилната сфера во Македонија, па затоа потребно е да проработат нови виртуелни мобилни оператори за поголем степен на конкуренција и разновидност во услугите. Токму затоа Агенцијата за електронски комуникации ќе изработи нови правилници

Read More

Двата мобилни оператори по добивањето дозвола за концетрација од Агенцијата за заштита на конкуренцијата соопштија дека до крајот на годината ќе го финишираат спојувањето, а нивна обврска е да овозможат влез на нов виртуелен мобилен мрежен оператор во рок од 9 месеци кој ќе има

Read More