Thursday, Jun 24, 2021
HomePosts Tagged "Митко Чавков" (Page 3)

„Денеска ќе го отворам прашањето, дали министерот за внатрешни работи, Митко Чавков го брани началникот на петтата управа Горан Грујевски, кој е под истрага на СЈО“, изјави Оливер Спасовски, Генерален Секретар на СДСМ. „Чавков тврди дека против Грујовски, осомничен за уништување системи за нелегално прислушување не

Read More

Актуелниот министер за внатрешни работи Митко Чавков воопшто не е импресиониран од идејата за креирање специјално полициско одделение кое би работело на асистенции на СЈО бидејќи е нелогично. Според постоечкиот Закон за кривична постапка секој обвинител може да побара ресурси од МВР и ангажирање на

Read More

Демонстрантите од Шарената револуција исто како Хобитите од Господарот на прстените му порачаа на полицискиот министер Чавков со Окото кое се гледа дека не му се плашат. Чавков како Саурон од друга страна пак, ќе гледа секој кој фрла боја и ќе казнува, па затоа

Read More

Чавков откако се врати на функцијата министер на полицијата од заменичкото место ги врати сите разрешени началници и раководители поставени од неговиот претходник Спасовски. Ексклузивно ја наоѓаме и реакцијата на началниците кои сега се враќаат на старите функции. via GIPHY

Read More

Заменик министерот за внатрешни работи Митко Чатков соопшти дека почетната истрага покажала дека фалсификуваните лични карти кои беа доставени до „Фокус“ не се користеле за време на изборите и не биле дел од избирачките списоци што е проверено преку податоците на ДИК. Од јавното обвинителство

Read More

Состојбата со мигрантите има потенцијал да прерасне во хуманитарна криза доколку продолжи силниот наплив на јужната граница со нелегално преминување на илјадници од Грција. Себастијан Курц, министерот за надворешни на Австрија токму при денешната посета е еден од првите европски политичар кој призна дека ЕУ

Read More