Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "милијардери"

За време на состанокот во седиштето на „Apple“ во Купертин во Калифорнија, „драматично“ се појави и извршниот директор Тим Кук за да го прослави големиот момент во продажбата на милијардитиот „iPhone“ уред кој доби свој сопственик, иако „Apple“ не прецизираше кој е купецот и каде

Read More

Најновиот извештај на Оксфам организацијата за борба против сиромаштија открива дека 62-цата најбогати луѓе на планетата имаат речиси поголемо богатство отколку од 3.6 милијарди сиромашни луѓе. Разликата меѓу ултра богатите и сиромашните станува се поизразена и пострашна, бидејќи целиот капитал, ресурси и моќ се концентрирани

Read More

Осумдесет држави се наоѓаат на листата на даночно прибежиште, но овие се на самиот врв. Милионерите и милијардерите секогаш бараат начин како да задржат што повеќе пари и да платат што помалку данок. Токму затоа даночните прибежишта или т.н. земји кои имаат исклучиво ниски или

Read More

Падот на акциите на светските берзи како и падот на цената на нафтата ги стави во загуба првите 400 најбогати милијардери во светот за 194 милијарди долари во рок од седум дена. Во најголема загуба е Џеф Безос, основачот на Амазон кој е „осиромашен“ за 5,9

Read More