Sunday, Aug 1, 2021
HomePosts Tagged "медиум"

Неколку дена наназад, фреквенцијата 89,0 преку која зрачеше најстариот охридски медиум, „Радио Охрид“, не е активна во радиоетерот. За причините официјално никој не сака да зборува. Згаснувањето на сигналот дошло како последица на одлуката на охридската фирма „Маеми“, која пред околу една година го купи радиото

Read More

Британскиот весник Independent ќе исчезне од киосците следниот месец, откако неговиот руски сопственик рече дека весникот, кој е стар 29 години, ќе се објавува само на интернет, што е досега најочигледен знак за притисокот на кој е изложена новинската индустрија. Весникот, кој е формиран од група

Read More