Wednesday, Jun 19, 2024
HomePosts Tagged "Марс"

НАСА забележа низа чудни темни дини на Марс кои изгледаат необично како точки и цртички од Морзеовата азбука. Ова не е прв пат научниците да забележат вакви форми во песоците на Марс, но благодарение на уникатната топографија, оваа област на песочни дини која се наоѓа јужно

Read More

Европската вселенска агенција истакнува чека човекот ќе може да стапне на Марс за најмалку 15 години додека не се создадат одредени технолошки услови, негирајќи ги тврдењата дека тоа може да се случи порано. Генералниот директор на Европската вселенска агенција Јан Ворнер тврди дека моментално ниту

Read More

НАСА преку роверот „Кјуриосити“ откри нешто досега неочекувано на „Црвената планета“ кое може да укажува на геолошки процеси сосема различни од нашата планета. Откриен е минералот тридамит кој се формира само при екстремно високи температури, па штом на Марс нема вештачки процеси на затоплување најверојатно станува

Read More

Компанијата МАРС тврди дека пластика во чоколадите е пронајдена само во фабриката која работи во Холандија и дека тамошните производи целосно се повлечени од пазарот. На ниво на Европска Унија се повлечени брендовите Snickers, Milky Way и Celebrations. Во согласност со нашиот интерен механизам за

Read More

Производителот на чоколада Марс доброволно повлекува дел од својата понуда од германските продавници откако во некои негови производи била пронајдена пластика. Компанијата ги повлекува чоколадите Марс, Сникерс, Милки Веј, Веј минис и Миниатури кои што се произведени меѓу 19-ти Јуни и 8-ми Јануари, 2016 година. Фирмата

Read More

Индија токму пред прославата на денот на независнот има за што да се гордее бидејќи нивната вселенска агенција успеа да ги фати првите слики направени од кањонот Офир Часма кои се претставени и во 3D за подобар визуелен впечаток. Офир Часма кањонот е долг 317 километри,

Read More

НАСА повторно мораше да одговори на официјалните барања од Уфолозите за објаснување на чудните форми кои се појавија на најновите слики од карпести предели на Црвена планета. Ако го оставите мозокот препуштите на имагинацијата ќе погледнете можеби и чудовишта кои се кријат на влезовите на

Read More

Ловците на вонземјани кои го следат секој пиксел на сликите кои ги објавуваат НАСА и останатите вселенски агенции тврдат дека откриле мистериозен објект на Марс во облик на пирамида. Нивниот доказ е сликата направена од возилото Curiosity, а се повеќе сомнежи добиле кога НАСА одбила

Read More