Tuesday, Sep 28, 2021
HomePosts Tagged "Марк Цукерберг"

Основачот на Facebook, Марк Цукерберг стана еден од најмладите и најбогатите милијардери во светот. Тој открива кои се трите клучни карактеристики по кои ќе препознаете дали еден претприемач или бизнисмен има шанси за успех. Првиот чекор е да имате визија, мора да знаете однапред каде сте

Read More

Instagram сака дополнително да ја наметне новата опција Stories во која се комбинираат повеќе објави и сега ќе ви нуди предлози за стории врз база на корисниците кои ги следите со цел да добиете попрецизни и подопадливи содржини. Има критики дека со „сториите“ Instagram се доближува

Read More

Антонио Гарсија Мартинез во најновата книга Chaos Monkeys: Obscene Fortune and Random Failure in Silicon Valley го опишува начинот на кој функционира најславното место во светот за раст на технолошки стартапи, но е и премногу критичен кон Facebook, компанија во која поминал две години и

Read More

Филмот на Дејвид Финчер од 2010 година „Социјална мрежа“ заврши одлична работа затоа што ни покажа како изгледал Facebook и ставовите на основачот Марк Цукерберг. Интервјуто со еден од најмоќните млади луѓе во светот е снимено во 2005 година и води преку канцелариите на Facebook

Read More