Wednesday, Feb 28, 2024
HomePosts Tagged "Македонски тим. борба за победа"

Тројца средношколци и еден студент на ФИНКИ, успеаја да се пласираат помеѓунајдобрите 25 тимови на „Space App“ предизвикот на НАСА. Доколку победат, тие ќе присуствуваат на лансирањето на ракета на Флорида, а нивната идеја за лесно управување со дронови ќе се реализира. „NASA Space Apps Challenge“

Read More