Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "Љупчо Николовски"

На почетокот на 15. продолжение на конститутивната седница на Собранието, пратеникот Љупчо Николовски од СДСМ се јави за процедурална забелешка во која рече дека претседавачот Трајко Вељаноски го крши Деловникот затоа што дозволува да се дебатира на други теми, а не на точката која е

Read More

Раководните кадри на ВМРО-ДПМНЕ во Платежната агенција и во Министерството за финансии буквално си играат со егзистенцијата на илјадници семејства на земјоделци со мали деца. Ако од Платежната агенција има налози до Министерството за финансии, зошто Министреството за финансии не ги исплаќа субвенциите на луѓето? Ако

Read More

Дополнителниот заменик-министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска порача дека ќе се заложи да бидат обештетени сите сточари кои претрпеа штети од болеста „јазлеста кожа“. „Првиот чекор заедно го направивме, направивме притисок врз министерот за земјоделство Цветков и врз неодговорната власт и после месеци

Read More

-„Власта на Груевски не само што делела и исплаќала субвенции на сомнителен начин, туку и огромни суми пари преку програмата за рурален развој на сомнителен начин завршувале кај фирми и лица за чистење канали“,- обвини денеска Љупчо Николовски, член на Извршен одбор на СДСМ на

Read More

Љупчо Николовски, член на Извршниот одбор на СДСМ, упати обвинувања до Агенцијата за храна и ветеринарство за негрижа за безбедноста на храната. „Огромниот скандал што го откривме, за катастрофалната негрижа за безбедноста на храната во Македонија е потврден од самата Агенција за храна и ветеринарство во

Read More

Љупчо Николовски, член на Извршен одбор на СДСМ, денеска побара оставка од Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Зоран Поповски, заедно со министерот за земјоделие Михаил Цветков. -„Затворените сточни пазари како што е овој, сточниот пазар во Куманово, се потврда на несериозниот и неодговорен однос

Read More

Љупчо Николовски екс заменик министерот за земјоделство повторно ги обвини државните институции за неспособност да се справат со кризата со јазлестата кожа која погоди голем број на сточен добиток низ Македонија. „Пропустите и грешките на Агенцијата за храна и на Министерството допринесоа сточарите, млечната и месната

Read More

Љупчо Николовски од СДСМ откри нови случаи на злоупотреби, овој пат во министерството за економија и поднесе кривична пријава против заменикот Кристијан Делев, а доказите кои ги поседува ги врачи и во Јавното обвинителство. Христијан Делев треба да одговори како тоа склучувал договори за ослободување на

Read More

Дополнителниот заменик-министер Љупчо Николовски поставен од СДСМ откри нов скандал за нефункционирањето на службите на министерството за земјоделство за наводен увоз на токсични краставици за кои немало никакви контроли. „Минатата недела, на барање на потрошувачите и домашните раноградинари до Државната фитосанитарна лабораторија доставивме примерок од увозни

Read More

Актуелниот заменик министер за земјоделство Љупчо Николовски побарал од јавното обвинителсто преку одделот за истрага за организиран криминал и корупција да се покрене кривична пријава против Илија Србиновски како директор на подрачната единица на министерството во Битола за сторени повеќе малверзации со државно земјиште и

Read More