Friday, May 20, 2022
HomePosts Tagged "лозинки"

Сервисот Dropbox се соочува со мега безбедносен пропуст откако протекле информации за 68 милиони корисници со нивните профили и лозинки кои може да бидат продадени на црниот пазар и да бидат злоупотребени. Затоа Dropbox посочува итно да ја смените вашата лозинка. Според безбедносниот експерт Трој Хант

Read More

Хакери ја заразиле со вирус програмата на читачите за кредитни картички на „Мајкрософт“, кои се користат во хотелите и рестораните низ светот, соопшти американската фирма „Оракл секјурити“. - „Оракл секјурити“ откри и објави постоење на злонамерен код во одредени системи на „Мајкрософт“. Бараме од клиентите веднаш

Read More