Monday, Oct 2, 2023
HomePosts Tagged "локални"

Локалните избори ќе се одржат најрано во септември. Лидерот на Социјалдемократите, Зоран Заев, за дел од медиумите изјавил дека политичките партии, по формирањето на новата Влада, мора да договорат датум за гласањето за нова локална власт, бидејќи општините го чувствуваат притисокот од долготрајната криза. „Јас

Read More

Делегација од ДОМ со претседателката Лилјана Поповска и пратеничката Маја Морачанин ја продолжи обиколката низ Македонија со посети во Пробиштип, Кочани и Штип, за да поддржи локални еколошки иницијативи на своите општински организации. Овие иницијативи ќе бидат дел од програмата за локални избори, произлезени од

Read More

Над 3,3 милиони гласачи, колку што се запишани во единствениот избирачки список, денеска во Албанија треба да ја изберат новата локална власт во земјата. Изборите првпат се спроведуваат според новата административно-територијална поделба, која наместо некогашните 363 оштини сега има само 61. Освен 61 градоначалник, албанските

Read More