Monday, Aug 2, 2021
HomePosts Tagged "литература"

Во рамките на ,,Бит-фест” синоќа во Битола се одржа   традиционалната манифестација „Современи дијалози“ на која беа доделени годишните награди и признанија за истакнати личности кои директно придонесуваат во развојот на литературата и културата на национално ниво, а воедно беше промовирано и најновото издание на

Read More

Македонски книги ќе се најдат на меѓународните саеми за книги во Франкфурт Софија и Истанбул.Меѓународниот саем на книгата во Франфурт ќе се одржи од 14 до 18 октомври . Министерстворо за култура соопштило дека Македонија на овој саем ќе биде претставена од страна на Здружението

Read More

,,Поетски синтези” е насловот на  дводневниот поетски  Меѓународен фестивал кој ќе започне утре во Битола На овој поетски собир ќе учествуваат истакнати автори, членови на Друштвото на писатели на Македонија.На фестивалот традиционално,  ќе биде доделена награда „Поетска муза“ за естетизација на поетскиот дискурс, интертекстуалност и

Read More

      Рамстор Мол во соработка со издавачките куќи и книжарници организира четиридневен Летен саем на книга. ‘’Од 25-ти до 28-ми јуни, од 10 до 22 часот, трговскиот центар Рамстор ќе биде место на кое ќе ги најдете сите омилени изданија на книги по одлични намалени цени. Покрај

Read More