Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "кредит"

Нови 72 милиони евра за кредити за малите и средни претпријатија преку европската банка за обнова и развој, најави министерот за финансии, Кирил Миноски, кој учествува на пролетните средби на меѓународниот монетарен фонд и светска банка во Вашингтон. Станува збор за програма на Европската банка

Read More

Европските кредитори и дале на Грција рок од 24 часа да ги финализира последните мерки, што и се зададени од кредиторите, а кои се условот за почеток на процедурата за префрлање на новата транша од 7,5 милијарди евра од финансиската помош за земјата. Овој рок

Read More

Лице од Струга измамил другар од кого зел ни помалку ни повеќе, туку 1.000 евра, каде што крадецот му ветил дека ќе му обезбеди работа во Германија, а потоа со неговите лични податоци се упатил кон банка и зел кредит и го заглавил со плус

Read More

Шпаркасе Банка во рамките на своето стратешко партнерство со Винер Лајф ја лансираше новата понуда за ненаменски потрошувачки кредит „Супер С“ со максимален износ до 1.200.000 денари, фиксна каматна стапка за првата година почнувајќи од 5,9% и рок на отплата до 10 години. Новитетот во

Read More

Кипар ќе ја добие последната транша спасувачки кредит од 500 милиони евра во октомври. Денеска министрите за финансии од еврозоната денеска дадоа одобрение и го пофалија Кипар за неговата успешна економсска обнова. Кипар во 2013 година доби спасувачки кредитен пакет во вкупна вредност од 10 милијарди

Read More