Saturday, Mar 25, 2023
HomePosts Tagged "краде"

Полицијата денеска го уапси 23 годишниот Ф.Ј. поради сомнение дека во фебруари оваа година лажно се претставувал како актерот Сергеј Трифуновиќ користејќи повеќе лажни профили на Фејсбук и така граѓаните ги доведол во заблуда да уплаќаат пари за неговата хуманитарна организација, соопштија од МУП. Како

Read More

Криминалот со кредитни картици зазема нови размери. Се доведува во прашање безбедноста на банкоматите. На тоа предупреди и туристот Бен Тедеско кој го забележал уредот за отчитување на броевите на картицата на еден банкомат во Виена. Тој направил видео кое го споделил на YouTube, а

Read More

Магационер континуирано во период од две години изнесувал роба од магацинот на Кожарско, преработувачки комбинат од Куманово, вредна 3,5 милиони денари. На 61-годишниот кумановец Ј.М. му бил доверен клучот од магацонот кој го злоупотребил за да одземе повеќе од 100 парчиња машки и женски кожни јакни и бунди,

Read More

Две Бугарки лажеле дека се гатачки и под изговор дека ќе растеруваат магии ограбувале скопјанки и украле вкупно над 1 милион денари за два месеци. Ограбувале жени додека разгледувале во продавници и жени кои ги сретнувале пред зграда и кои ги убедувале дека има фрлено

Read More