Tuesday, Oct 3, 2023
HomePosts Tagged "компјутери"

Нова пратка на компјутери како донација се обезбедени за децата од ранливите категории во основното училиште „Александар Македонски” од општина Аеродром, резултат на иницијативата покрената од Здружението ЗЕОООП и „Донирај компјутер“. Здружението  за значење на еколошкото образование за осовременување на образовниот процес, ЗЕОООП – Скопје, кое

Read More

Непознати лица украле 24 компјутерски монитори од ОУ „Лирија“ во гостиварското село Вруток. Според пријавата, тешката кражба била извршена во периодот помеѓу 14-ти и 18-ти овој месец. Од СВР Тетово, информираат дека крадците, влегле преку необезбедениот сутерен на објектот, а потоа насилно ги отвориле вратите од

Read More

Студентите на технолошкиот институт во Сеул снимиле видео како панично ги пакуваат своите телефони и лаптопи откако во големата компјутерска лабораторија за само една минута се случила вистинска поплава. Водата најпрво малку протекувала од таванот, но за кратко поради голем дефект на водоводната инсталација доаѓа

Read More