Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "Комарци"

Како што информираат аеросолната дезинсекција, односно авионската ќе се одвива во сабота и недела од од 5:30 до 10 часот. Терестрична дезинсекција, против возрасни форми на комарци, ќе се одвива од 28 август до 1 септември, во периодот од 23 до 4 часот, наредниот ден. Доколку временските

Read More

Научниците во Бразил дошле до загрижувачко откритие што би можело да доведе до уште побрзо ширење на епидемијата на опасниот Зика вирус. За прв пат досега вирусот Зика е откриен и кај обичните комарци. Си Ен Ен пишува дека иако ова откритие е алармантно, научниците предупредуваат

Read More

Јужнокорејскиот гигант LG создаде посебен телевизор кој ќе се бори против комарците, пишува India Times. Станува збор за таканаречениот Mosquito Away, серија која е развиена специјално за пазарот во Индија, каде што може да помогне во борбата против маларијата, предизвикана токму од комарците. Сите модели LG

Read More

Вториот наврат на аеросолната дезинсекција (авионска) во 2016 година, на подрачјето на Град Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе се одвива на 28.05.2016 (сабота) и на 29.05.2016 (недела), во период од 5:30 до 10:00 часот. Аеросолната дезинсекција (терестрична), ќе се одвива во деновите од 29.05.2016

Read More

Викендов ќе се изврши второто прскање за оваа година против возрасни форми на комарци на подрачјето на главниот град, информираат од Град Скопје. Авионската дезинсекција ќе се одвива на 28-ми (сабота) и 29-ти мај (недела), во период од 5:30 до 10 часот. додека терестричната дезинсекција ќе се одвива

Read More

Од Град Скопје известуваат дека, викендот што следува ќе продолжи првиот наврат на дезинсекција против  комарци за 2016та год., која поради условите веќе беше одложена. Прскањето ќе се одвива на два начина: авионска и терестична. Првата ќе се одвива на 14.05.(сабота) во период од 05:30

Read More

Вториот наврат на аеросолната дезинсекција (авионска) во 2016 година, на подрачјето на Град Скопје, против комарци, ќе се одвива на 23.04.2016 (сабота) и на 24.04.2016 (недела), во период од 05.30 до 10 часот. Вториот наврат на аеросолната дезинсекција (терестрична) во 2016 година, на подрачјето на Град

Read More

Научниците во кинеската провнција Чангхзо и во неколку држави на југоисточна Азија деновиве во природата пуштија неколку милиони комарци „создадени“ во лабораторија. Овие комарци, најголем број мажјаци, се вештачки заразени со бактеријата „Волбахиа“, која ги стерилизира јајцата на женките. Таквиот биолошки третман за уништување на комарците

Read More

Од Град Скопје соопштија дека третата серија на дезинсекција против комарци по воздушен пат ќе се одвива на 25 и 26 јули, сабота и недела, во период од 5.30 до 8.00 часот. Третата аеросолна дезинсекција (терестрична) на подрачјето на Град Скопје, против комарци, ќе се одвива во деновите

Read More

Министерството за транспорт и врски информира дека викендов ќе се изврши авио третирање со широкопојасен инсектицид за третирање на комарци (аеросолна адултицидна дезинсекција) . Престојното прскање на комарци ќе биде извршено во: Општина Охрид за вкупна површина од 1500 ха – едно прскање на 11.07.2015 година Општина Дорјан

Read More