Sunday, Mar 19, 2023
HomePosts Tagged "Колима"

Најактивниот вулкан Колима во западниот дел на Мексико повторно еруптираше со исфрлање на голема количина на чад и пепел, а оваа активност е една од најсилните во последните 100 години. Властите на Мексико извршија и евакуација на стотина жители кои се лоцирани во близина на Колима

Read More