Sunday, Aug 1, 2021
HomePosts Tagged "киселина"

Најмалку 12 лица се повредени во напад извршен со киселина, во еден ноќен клуб во Лондон, соопшти Скотланд Јард. Нападот бил извршен ноќеска, по полноќ, кога во клубот, во лондонската населба Хакни имало околу 600 гости. Сите повредени имаат изгореници по делови од телото, а

Read More

Решма Куреши е деветнаесетгодишна девојка од Индија која прежива напад со киселина, по што лицето трајно и е оштетено. Оваа силна девојка одлучи нејзиниот живот да го посвети на мисијата за охрабрување на други девојки и жени да продолжат со нивните животи дури и по

Read More