Wednesday, Feb 28, 2024
HomePosts Tagged "Кирил Миновски"

Ситуацијата со производството на електирична енергија во Македонија е катастрофална и оваа година земјава ќе произведе најмалку струја од кога и да било досега, изјави Драган Миновски, генерален директор на АД „Електрани на Македонија“ (ЕЛЕМ). За ваквата состојба тој ги обвини претходните раководства на компанијата, кои,

Read More

Mинистерот за финансии, Кирил Миноски, денеска изјави дека буџетот е ликвиден, а за исплата на земјоделските субвенции ќе се чека да се објави одлуката на Уставниот суд на официјалната веб-страница или во „Службен весник“. – Треба да ја видиме одлуката и да видиме кога ќе биде

Read More

Владата го усвои предлог буџетот за 2017 година. 45 минути пред полноќ министерот за финансии Кирил Миновски ги соопшти деталите. Се очекува економски раст од 3 %. Владата догодина ќе го троши најтешкиот буџет во историјата од 3.3 милијарди евра. Претходно денеска беше усвоен и

Read More

Министерот Миновски се „фатил како слеп за буџет“. Шегата настрана министерот за финансии најави дека во понеделник ќе биде доставен предлог буџетот за 2017-та до Владата на Република Македонија со што и официјално ќе започне процедурата за негово изгласување. Опозицијата сосема разбирливо негодува бидејќи преостанатото

Read More

Зоран Ставревски, долгогодишен министер во владата и кум на екс премиерот Никола Груевски се повлече од функцијата вице премиер за економски прашања, а како главна причина е наведено лошото здравје без повеќе детали за неговата состојба. Од Владата му посакуваат пред се добро здравје и

Read More