Sunday, Aug 1, 2021
HomePosts Tagged "Карл Билт"

Поранешниот шведски премиер и некогашен министер за надворешни работи, Карл Билт, оценил дека Европската унија мора да го забрза процесот на европската интеграција на земјите од Балканот и со тоа јасно да покаже дека има волја да одговори на ризиците кои постојат во регионот -

Read More

Поранешниот премиер и шеф на шведската дипломатија, Карл Билт вечерва отпатува за Србија, по средбите со лидерите на парламентарните партии во Македонија. Билт својата посета ја заврши со средба со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, но оттаму не откриваат повеќе датали за средбата. На прашање

Read More

Странските дипломати кои доаѓаат во Македонија не доаѓаат со готови решенија, туку сакаат да помогнат, изјави потпретседателот на движењето Беса, Африм Гаши по средбата со поранешниот премиер и шеф на шведската дипломатија, Карл Билт. - Бараат начини како може да се помогне, како ние заеднички би

Read More

Поранешниот премиер и шеф на шведската дипломатија, Карл Билт, кој денеска има серија средби со политички лидери во Македонија, веројатно ненамерно, сакајќи да твитне фотографија дека пристигнал во штабот на ДУИ во Мала Речица во Тетово, илустрираше каде ДУИ го држи македонското знаме. На подиумот кој

Read More

Сите треба да се однесуваме одговорно, изјави лидерот на ДУИ, Али Ахмети, по средбата со поранешниот премиер и шеф на шведската дипломатија, Карл Билт. – Ова беше многу интересна средба затоа што Карл Билт има многу големо искуство и е голем познавач на овдешната политика, на

Read More

Демократските процеси се неопходни за напредокот на Македонија и мора да се овозможат низ почитување на Уставот и законите од сите политички субјекти и институции во државата, заеднички констатирале претседателот на СДСМ Зоран Заев и копретседавачот на Европскиот совет за надворешни односи, поранешен премиер на

Read More