Wednesday, Mar 29, 2023
HomePosts Tagged "јавен сервис"

СДСМ во среда ќе треба да го соопшти предлогот за нов уредник на јавниот сервис МТВ кој потоа на својата функција ќе стапи на 100 дена пред одржувањето на изборите со цел да води балансирана медиумска политика со застапеност на сите политички страни. Со овој чекор

Read More

Европската радиодифузна унија (ЕБУ), најголемата мрежа на јавни медиумски сервиси во светот предупреди дека Босна и Херцеговина, единствена во Европа, би можела да остане без јавен сервис. „Ја повикуваме Европската комисија и меѓународните институции да пронајдат веродостојно и долгорочно решение за финансирањето на Јавниот сервис во

Read More

Здружението на новинари и Македонската асоцијација на новинари започнаа дебата со надлежните институции за начинот на кој ќе работи јавниот сервис. Нивен предлог е МРТВ да се финансира со гарантирани средства во износ 1 процент од буџетот на државата или приближно 30 милиони евра годишно,

Read More