Wednesday, Mar 29, 2023
HomePosts Tagged "јагоди"

Задоволство во три слоеви кое ќе ве освежи во летните горештини. Потребни состојки: (за жолт фил) * 2 жолчки * 3 лажици шеќер * 50 гр. бело чоколадо * 1 ванилин шеќер * 1,5 децилитри слатка павлака * 5 гр. желатин (за розев фил) * 250 гр. јагоди * 4 лажици шеќер * 5 гр. желатин * 1,5 децилитри

Read More

Понекогаш во праксата знаат да се испревртат дефинициите за тоа дали одредено овошје или зеленчук се дефинира под истоимената категорија. Каква приказна се крие зад јагодата и доматот? Кога се гледа плодот на јагодите во целина, самиот по себе тој не претставува овошје туку само семките.

Read More