Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "јачина"

Уште еден земјотрес вечерва во 19:53 часот повторно го здрма Скопје. Овој пат со јачина од 4.8 степени по рихтеровата скала и длабочина од 5 километри. Епицентарот е на 4 километри од Скопје, некаде помеѓу Бутел и Железара. Жителите на главниот град веќе се многу

Read More

Денеска жителите на Скопје и околните градови се во паника од неколкуте земјотреси кои ја погодија нашата земја. Земјотресот кој се случи околу 15 часот со јачина од 5,2 степени по Рихтер е најсилниот земјотрес во светот во последните 48 часа. Постојат неколку интернет страници

Read More