Tuesday, Jun 6, 2023
HomePosts Tagged "избега"

Претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, следната недела ќе ја посети Македонија во рамки на својата балканска турнеја. Од кабинетот на Туск соопштија дека тој ќе има средба со претседателот Ѓорге Иванов. – Тој ќе пренесе порака од Европскиот совет за европските перспективи на целиот регион.

Read More

Руските научници од истражувачката компанија Promobot имаат мали проблеми со нивниот робот кој успеал да „избега“ од лабораторијата која не била соодветно обезбедена. Роботот Promobot успеал да помине пеесетина метри и да го закочи сообраќајот на една прометна улица откако му се потрошиле батериите. Овој „инцидент“

Read More

Репортерката на каналот "Russia Today" мина низ тунелот низ кој што мина и озлогласениот Ел Чапо Гузман при неговото бегство. Репортерката мина низ тунелот со должина од 1.5 километри. Тунелот чиј што почеток се наоѓа во неговата ќелија, водел до една зграда вон ѕидините на

Read More