Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "Иво Ивановски"

Иво Ивановски, министерот за администрација и информатика, ја напушта функцијата во Владата за да биде извршен директор на М-тел Бугарија. Ивановски за сега официјално само го најави неговото заминување од кабинетот на Груевски, а веста за неговото преминување во меѓународната приватна компанија М-тел е неофицијална.

Read More

Спојувањето на Вип и Оне може да ја наруши пазарната структура во мобилната сфера во Македонија, па затоа потребно е да проработат нови виртуелни мобилни оператори за поголем степен на конкуренција и разновидност во услугите. Токму затоа Агенцијата за електронски комуникации ќе изработи нови правилници

Read More