Monday, Jun 24, 2024
HomePosts Tagged "икони"

На вчерашниот празник иконите во Свети Лука почнале да мироточат за време на богослужбата, а тоа можеле да го посведочат стотина присутни, пренесуваат српските медиуми. Според црковните лица солзите на иконите не се добар знак, најчесто претставуваат предупредување за верниците за можна несреќа. Оваа појава

Read More

Македонија официјално побара од Албанија да и врати 20 украдени икони од непроценлива вредност. Јавното обвинителство се повикува на Европската конвенција за меѓусебна правна помош во кривична материја и Законот за меѓународна соработка во кривична материја на Република Македонија. Во полициската акција наречена „Икона“ во 2013

Read More