Tuesday, Jun 6, 2023
HomePosts Tagged "идеи"

Доколку сакате вашиот најсреќен ден кога ќе го кажете судбоносното „ДА“ да биде целосно исполнет, забележан и вечно запамтен од присутните, тогаш може да изберете уникатен и несекојдневен начин како да стигнете на вашата венчавка. Велосипед, романтична кочија, буба, балон, па дури и автобус би

Read More

Сите млади претприемачи оваа среда ќе имаат можност да се запознаат со членовите од жирито на Наградата за социјално претприемништво Македонија, како и да разговараат со нив за идеите за социјален бизнис. Настанот ќе се одржи од 12:00 до 14:30 часот, во HUB Skopje. Инаку конкурсот

Read More

Европската Startup недела се ближи кон завршетокот со последните активности на кои ќе бидат согледани и можеби најважните насоки за во идина, а тоа е институционалната поддршка на стартап екосистемот во Македонија, пристапот до финансии како и мотивацијата од Европската унија. Утре во петок (05.02.2016)

Read More

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата ги повика граѓаните да дадат свои идеи во креирање на новата програма по која ќе се работи за 2016-та. Големиот број на несреќи со фатални последици и ниската сообраќајна култура создаваат револт кај сите учесници во сообраќајот. Постојаните

Read More

Владеачката партија ВМРО-ДПМНЕ ја започна новата кампања за предизборниот период која во фокусот ќе ги има идеите на народот. На овој начин властодршците се надеваат дека ќе ги одбранат македонските националнси интереси и вниманието ќе го добие секојдневниот граѓанин кој е задоволен со веќе сработеното.

Read More