Friday, May 24, 2024
HomePosts Tagged "храна"

Се обидувате да живеете здраво и да се исхранувате правилно? Ова видео ќе ви покаже која храна треба да ја избегнувате доколку сакате да се чувствувате и изгледате поубаво. (доколку симате проблеми со преводот на видеото кликнете на копчето CC во долниот денес агол, а доколку сакате

Read More

Здружението „Вистински дела на љубезност“ ја одржа Велигденската акција за донирање на храна на бездомните лица традиционална на нивната локација пред спомен куќата на Мајка Тереза каде всушност и речиси секоја сабота организираат вакви хуманитарни настани. - Иако Скопје беше празно и за време на четирите

Read More

Хуманитарното здружение „Љубезност“ кое со помош на хуманите луѓе и социјалните мрежи доброволно работи на собирање и делење на оброци на бездомните лица апелира до граѓаните да го фрлааат одвишокот на храна по Велигденската трпеза и истиот да го донира. Ова здружение секоја сабота на

Read More

Избегнувајте производи во оштетени, нагмечени, надуени или напукнати конзерви, тегли, кутии и други амбалажи, не купувајте готови јадења кои стојат во откриени садови, разделувајте ја зготвената од суровата храна, добро измијте ги овошјето и зеленчукот. Ова се само дел од препораките на Агенцијата за храна и

Read More

Со најновото истражување митот дека мачките се себични и се умилкуваат кај луѓето само заради корист е разбиен. Најновото истражување, спроведено во март и објавено во списанието "Behavioural Processes" докажало дека мачките можат да бидат подеднакво пријателски расположени кон луѓето, исто како кучињата. Со ова,

Read More

Германската фармацевтска компанија Бајер планира да вложи 56 милијарди долари за да го преземе Монсанто и да го спои со својот бизнис со што постои закана да се создаде земјоделски гигант со огромно влијание на пазарот, а со тоа и на цената на храната. Последната понуда на Бајер е

Read More

Манекенката и водителка Криси Тејген е една од најубавите жени која често ги краси насловните страни на најчитаните магазини, но сега се впушта во нова област, а тоа готвењето со лансирање на нејзина книга за начинот на исхрана. Тејген вели дека не го сака зборот

Read More

Љупчо Николовски, член на Извршниот одбор на СДСМ, упати обвинувања до Агенцијата за храна и ветеринарство за негрижа за безбедноста на храната. „Огромниот скандал што го откривме, за катастрофалната негрижа за безбедноста на храната во Македонија е потврден од самата Агенција за храна и ветеринарство во

Read More

Во детско одморалиште во Дојран со симптоми на труење, повраќање и дијареа хоспитализирани се дваесетина деца на возраст од 7 до 14 год, соопшти Aгенцијата за храна и ветеринарство. -„Веднаш е направен инспекциски увид од страна на Агенцијата за храна и ветеринарство во конкретното одморалиште. Кујната

Read More