Monday, Aug 2, 2021
HomePosts Tagged "хартија"

David Kawai прави минијатурно оригами со димензизии од само 5 милиметри. David почнал да се занимава со оригами пред околу 3 години, тој постојано виткал хартија и правел различни форми и со тек на времето тие станувале помали и помали. Тој на својата сопруга и

Read More

Решена е школската мистерија! Можеби звучи малку сензационалистички но, можеби многумина погрешно ја користеле гумата за бришење составена од два дела, еден црвен за бришење на траги од молив и син дел за бришење на пенкало. Сепак, на интернет сајтот за прашања и одговори Quora се

Read More

Технологијата секојдневно оди во напредна линија, а со неа и многу активности чија навигација преминува преку користењето на компјутери. Живееме во време каде луѓето, особено најмладите, попрво би читале електронски книги наместо хартиени, со што се губи вредноста на самата книга. Ова се 15-те предности кои

Read More