Monday, Oct 2, 2023
HomePosts Tagged "гинекологија"

Oд почетокот на годината до 30 септември на Клиниката за гинекологија и акушерство во Клиничкиот центар во Скопје починале дури 127 новороденчиња, соопшти директорката на Клиниката, Викторија Јовановска. На заедничка прес-конференција со директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат, Ирина Сотирова-Бухова, Јовановска укажа на низа сериозни

Read More

Лекарката на чиешто дежурство починаа четири бебиња ќе работи под надзор на друг специјалист, ќе зема и пониска плата за 30 проценти. Ваква одлука донесе дисциплинската комисија. Директорката на Клиниката за гинекологија и акушерство, Викторија Јовановска, соопшти дека одлуката на дисциплинската комисија е дека докторката е

Read More

Трудница во петтииот месец од бременоста починала на скопската Клиника за гинекологија. Како што дознава НОВА од болнички извори, жената починала од крварење. Настанот го потврдија од МВР кои велат дека вчера во 21 часот од Клиничкиот Центар добиле известување дека починала пациентка на 38 годишна

Read More

Денес на гинекологија во Скопје се породени две мигрантки, од Авганистан и Сирија. Тие донесоа две машки здрави деца, а лекарскиот тим им ја укажал целата потребна помош. Претходно во гевгелиската болница дури пет жени од Сирија го дочекаа моментот на породувања. Децата според македонските

Read More