Tuesday, Jun 6, 2023
HomePosts Tagged "галерија"

Жртвите на родово и сексуално насилство треба да добијат соодветен јавен простор каде ќе може без осуди, предрасуди и сомнежи да ги претстават своите приказни, за тоа низ што поминале и да добијат поддршка. Затоа наскоро ќе биде отворена „Галерија на непобарани уметности“ во организација

Read More

Макфест e фестивал на поп музика кој секоја година се одржува во Штип, Македонија. Фестивалот има две полуфинални и една финална вечер. Макфест има долга традиција, по прв пат се одржа уште во далечната 1986 година. За време на првата полуфинална вечер од „Макфест 2016“

Read More

Фотографиите на лосанџелешкиот моден фотограф и уметник Мајкл Шмит,  се воочливи дека тој преферира неговите сцени да изгледаат што е можно поприродно. Ниедна од неговите фотографии не делува исфорсирано и вештачко. Напротив, на нив, неговите модели изгледаат како да се чувствуваат удобно и релаксирано си

Read More