Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "функција"

Првоосомничениот во случајот „Тврдина” на СЈО, началникот на петтата управа Горан Грујовски е разрешен од функција. Министерот за внатрешни работи, Митко Чавков не сакаше да образложи зошто е разрешен началникот, но тврди дека тоа е направено во законски рамки. Чавков вели дека Грујовски од вчера го прекинал

Read More

Премиерот, Емил Димитриев ќе направи ротација и на позицијата заменик-министер за надворешни работи и ќе побара разрешување на заменик-министерката за надворешни работи, Драгана Кипријановска од Демократски сојуз. Димитриев за оваа позиција ќе го предложи Илија Исајловски кој е дипломат од кариера со богато искуство во

Read More

Министер остана без фотељата поради непристоен сексистички коментар. Српскиот премиер, Александар Вучиќ денеска изјави дека министерот за одбрана Братислав Гашиќ по коментарот упатен до новинарка на телевизијата Б92 не може повеќе да остане министер. – Секогаш бев против хајки и секогаш го поставував својот грб и

Read More

Агрон Буџаку разрешен од функцијата амбасадор на Македонија во Франција. Претседателот Ѓорѓе Иванов го потпиша указот со кој го разрешува актуелниот амбасадор. Функцијата амбасадор во Француската Република на Буџаку му завршува заклучно со 4 декември годинава. Тој беше именуван во 2009 година, откако претходно беше министер

Read More

Пратеникот од редовите на владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ, Ромео Тренов, поднесе оставка на функцијата пратеник, за да биде именуван на друга функција. Тренов во оставката до Собранието, која треба да биде констатирана на првата наредна седница, пишува дека се повлекува поради именување на друга функција од Владата.

Read More

Иво Ивановски, министерот за администрација и информатика, ја напушта функцијата во Владата за да биде извршен директор на М-тел Бугарија. Ивановски за сега официјално само го најави неговото заминување од кабинетот на Груевски, а веста за неговото преминување во меѓународната приватна компанија М-тел е неофицијална.

Read More