Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "фонтана"

Словенечкиот ма град Жилец е новата омилена дестинација на љубителите на пиво. Градот е познат како „Хмељова престолнина” на Словенија, поради локалното пиво „Кукеч”, кое сега ќе може да се пие и преку новата атракција. „Кукеч” се вари со вода од минерален извор, што го прави

Read More

Битолското движење на Шарената револуција изведе нова герилска акција и фонтаната со Филип Втори ја наполнија со пена со цел како што велат „да ја исчистат Битола“ но, и општината од криминалите на градоначалникот Владимир Талески од кого подолго време бараат оставка. Тој вчера помина

Read More

Група на уметници и активисти ги засилуваат герилските акции во Скопје преку новата иницијатива „Бунт“ која се приклучи на протестите, а има своја реторика за пад на владејачкиот режим. Најновата акција е пуштањето на црвената боја во водата на фонтаната на споменикот „Воин на коњ“

Read More

За љубителите на пивото нема подобра вест од онаа дека во нивниот град ќе „никне“ фонтана од која ќе тече пиво. Ваквата фонтана е предвиндена да се изгради во словенчкиот град Жалец, познат по производството на хмељ. Изградбата на  фонтаната е поддржана од мнозинството градски советници

Read More

Ако решите да ја видите познатата римска Фонтана ди Треви, нема да видите ниту вода, ниту парички за среќа, туку стаорци. Фонтаната која привлекува милиони туристи секоја година во моментот не е во функција, се реставрира од декември 2014 година и во неа не тече

Read More