Wednesday, Jun 19, 2024
HomePosts Tagged "факултети"

Новата министерка за образование, Рената Дескоска денеска ја презеде функцијата од претходниот министер, Пиштар Љуфтиу. Таа рече дека министерството ќе го води транспарентно и дека при изготвувањето на новите законски решенија ќе биде консултирана стручната јавност. Министерката рече дека уште денеска ќе побара анализи за тоа

Read More

Црвени и жолти рози ќе бидат засадени во дворот на кампустот на техничките факултети во Скопје. Во акцијата на Лајонс клубот „Вардар“„ ќе бидат засадени 300 во рози во бојата на знамето на Република Македонија. Ова претставува продолжување на минатогодишната акција на садење рози, кога

Read More

Студентските организации ќе имаат мал временски период да го демонстрираат незадоволството од нетранпарентното работење на Ректоратот на УКИМ и им упатија ултиматум до четврток да добијат одговори за предвидената изградба на два нови факултети во склоп на нивниот кампус каде нема доволно простор за сите,

Read More

Денеска е сабота, прв ден од викендот, прв ден кога работната класа во Македонија одмара од неделните работни обврски. Но, овој ден не е за одмор, вработените треба да си ја одработат средата која беше прогласена за неработен ден, поради акцијата „Ден на дрвото“. Во гореспоменатата

Read More

Денес ќе биде отворен саемот Стипендии Експо - Study abroad за сите заинтересирани кои ќе добијат повеќе информации за можностите за продолжување на своето образование во странство. На саемот ќе се присутни повеќе регионални и меѓународни образовни институции како Универзитет Католика дел Сакро Куоре, Швајцарска едукативна

Read More