Monday, Oct 2, 2023
HomePosts Tagged "факултет"

Во име на чесните трагачи по знаењето, почитувачите на науката и делото ги замолуваме сите студенти кои сега или во минатото биле евентуално жртви или оштетени по вакви или слични наводи, да го прифатат нашето извинување што не сме успеале да согледаме постоење на такви

Read More

„Дамла“ ќе одбележи една година од крајот на Автономната студентска зона. Факултетот за драмски уметности, Факултетот за ликовни уметности, Факултетот за музичка уметност и Архитектонскиот факултет од 25 до 28 февруари го организираат триднениот настан именуван „Дамла“, со цел симболично одбележување на една година од

Read More

45-годишнината од постоењето на Факултетот за туризам и угостителство во Охрид,беше одбележана со свеченост. Оваа образовна институција досега била домаќин на повеќе од шест илјади дипломирани студенти. Цветко Андрески, декан, во обраќањето пред пристутните на настанот посочи дека кадрите што се производ на овој факултет денеска се

Read More

Мини подготовка за бруцошите не е на одмет, со оглед на тоа што останува уште половина месец до започнувањето на нешто ново во своите животи. Обрнете внимание на овие суштински нешта кои ќе ви бидат од огромно значење: 1. Градете големи мостови и создавајте контакти, ширете познанства.

Read More

Во Македонија се зголемил бројот на академски граѓани за перидот 2014/15 со пораст од 2.8 проценти или вкупно 59.359 студенти. Најголем дел од нив студираат на државните универзитети со присуство од 87.3 проценти, додека останатите својата мисија за високо образование ја реализираат на приватните факултети.

Read More