Tuesday, Apr 23, 2024
HomePosts Tagged "Етна"

Лавата од вулканот Етна на Сицилија предизвика експлозија кога дојде во контакт со снегот на планината. Десет лица, вклучувајќи и членови на екипата на БиБиСи, беа повредени во експлозијата. Тие што се најдоа во близина беа погодени со вжештени парчиња од карпи и пареа. Планината

Read More

Вулканот Етна на Сицилија имаше посилна ерупција која беше забележена и од објективот на фоторепортерот Тури Кагеги. Застрашувачкото исфрлање на чад и лава ги загрижи жителите на Сицилија, додека пак властите подготвуваат планови за можна евакуација и справување со немилосрдната природа на еден од најактивните

Read More