Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "етер"

Комисијата за транспорт и комуникации на Либералната партија смета дека треба да му биде овозможено на секој ТВ субјект кој има финансии, желба и кадровска екипираност да истрча на медиумскиот пазар. Од ЛП велат дека сегашната методологијата за доделување национални ТВ концесии на медиумите е прилично

Read More

Уште една албанска телевизија во македонскиот етер. ТВ Шења ќе почне да зрачи од понеделник, а ќе може да се гледа на територија на цела Македонија, но и во Албанија и Косово. Главен уредник на оваа телевизија, која ќе емитува програма и на македонски и на албански

Read More

Вечерва во 21 часот започнува да се емитува програмата на „Радио Слободно Скопје“. Програмата ќе се емитува 24 часа, во следните шест дена од Мобилната галерија во Паркот на франкофонијата која e трансформирана во објект – радиоприемник, со студио во внатрешноста. Овој радио проект, чиј автор

Read More

Телевизијата Алсат - М го прослави својот 10-ти роденден. Единствената двојазична телевизија, вчера во Куршумли Ан одбележа една деценија во етерот. На свечениот прием говор одржа сопственикот на телевизијата Ферик Велија. Тој истакна дека освен радоста за 10 годишнината од основањето на телевизијата се одбележува и

Read More