Saturday, Mar 25, 2023
HomePosts Tagged "„Ербас“"

Како што прогнозираат експертите на основа на количината на насобрана магма, ерупцијата на Сакураима, еден од најактивните јапонски вулкани, би можела да се случи за две ипол децении. Вулканот Сакураима кој се наоѓа на островот Кјуш, оддалечен е 49 километри од нуклеарната електрана „Сендаи“, а

Read More

Британското Биро за тежок криминал (СФО) покрена истрага за „измама, поткуп и корупција“ против компанијата за производство на патнички авиони „Ербас“. Компанијата е осомничена за постоењето нерегуларности околу исплатите што се прават за посредниците од трети страни. Компанијата чие седиште се наоѓа во Франција соопшти дека целосно

Read More