Sunday, Jan 29, 2023
HomePosts Tagged "електрични возила"

Пред тајната лабораторија на Apple во Калифорнија каде се тестираат нивните први смарт автомобили се сликани неколку модели на Tesla Motors кои најверојатно се користат за тестирање и реверзибилно инженерство. Според локалните жители затворениот комплекс испушта бројни звуци од мотори на автомобили кои работат и тоа

Read More

Град Скопје и Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ продолжуваат со изнаоѓање на евтини и иновативни решенија за чистење на градските улици, булевари и плоштади, а се надополнува и проектот „Електра“ за набавка на електрични возила во повеќе области. Промовираме две нови возила за хигиена на плоштадот „Македонија“

Read More