Monday, Aug 2, 2021
HomePosts Tagged "доверба"

Полицијата е институција во Македонија која ужива најголема доверба, покажуваат податоците на „Аналитика тинк тенк“ од јавното истражување на тема „Ставот на граѓаните околу работата на полицијата”. Речиси 60 проценти од испитаниците имаат целосна доверба во таа институција, а една четвртина воопшто немаат доверба во полицијата.

Read More

Македонците имаат поголема доверба во Европската Унија, отколку во македонските институции, односно Собранието и Владата, покажа истражувањето „Стандард Евробарометар“ што го спроведе Европската комисија во земјите членки на ЕУ и во петте земји кандидатки, Србија, Албанија, Црна Гора, Турција и Македонија. Според анкетата, 58 отсто од

Read More

Министерот за надворешни Никола Попоски на партиската конференција ги претстави ставовите на ВМРО-ДПМНЕ за можното формирање на преодна влада која овој пат треба сериозно да поработи на реформи кои ќе доведат до избори. Главната позиција на владејачката партија е дека Избирачкиот список е прочистен и

Read More

Според анкетата на ПАСОС проектот за отворена влада, во 2015 година се намали довербата во јавните институции во Македонија. Испитаниците ги идентифиикуваа политичките партии и владината канцеларија за антикорупција како особено неверодостојни и со најмала доверба. Само 10% се изјасниле дека имаат доверба во Државната комисија

Read More

Црногорскиот Парламент доцна синоќа и изгласа доверба на Владата на премиерот Мило Ѓукановиќ. За доверба на Владата се изјаснија 42 пратеници, а 20 беа против. За добивање доверба на владиниот Кабинет му беа потребни најмалку 41 глас - јави Фена. За владината доверба се изјаснија

Read More

Мило Ѓукановиќ, актуелниот премиер на Црна Гора, денес ќе го добие одговорот од парламентот дали ќе му биде изгласана доверба или пак ќе мора да го врати мандатот и да распише нови избори на кои ќе ја предводи својата Демократска партија на социјалистите. Главниот проблем

Read More

Изминативе два дена во јавноста излезе информација за сокови за деца кои се продаваат по ниска цена, но со квалитет што е крајно спорен. Детски сок, спакуван во колоритна и шаренолика амбалажа, доволно упадлива да ги заинтригира детските очи, посебно оние деца кои се доволно големи

Read More

Посетата на грчкиот министер за надворешни работи, Никос Коѕиас, резултираше со 11 мерки за доверба. Двајцата шефови на дипломатиите соопштија дека договориле конкретни мерки за доверба. Мерките, рече Попоски, се од областа на образованието и културата, енергетиката, економијата и трговијата и правната соработка. Тие вклучуваат соработка

Read More